Учасники курсу МАПа-громад вчилися керувати емоційним інтелектом і розпізнавати добру новину Ісуса Христа

Читай також

  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Учасники проєкту #СпоЖити — семінаристи Братства святого Лонгіна — придбали автомобіль для військових
        • Учасники курсу МАПа-громад вчилися керувати емоційним інтелектом і розпізнавати добру новину Ісуса Христа

          10 команд ― священники та представники парафіяльних громад 13 листопада розпочали навчання на новому курсі від Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ МАПа-громад. Він триватиме до травня 2024 року. За цей час учасники пройдуть 6 модулів по 4 навчальні дні. Завершиться курс захистом командних проєктів.

          Про те, як стартував курс МАПа-громад і чим був наповнений перший чотириденний модуль розповів творець ідеї та керівник програми ― голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Ростислав Пендюк.

          ― Цьогоріч ми вирішили змінити формат і запропонували доєднуватися на курс не лише священникам, а також їхнім командам із двох мирян. До такого рішення нас спонукнув попередній досвід: ми бачили, як священники за час навчання здобувають знання, запалюється до діяльності, та, на жаль, у своїх громадах зустрічали нерозуміння і несприйняття деяких своїх ініціатив. Сподіваємося, що коли навчатиметься команда із трьох людей, їм буде легше реалізовувати проєкти і запроваджувати зміни в громадах, ― пояснив отець Ростислав.

          Перший модуль, який тривав від 13 до 16 листопада, був присвячений спробі зрозуміти себе і світ довкола.

          Перші два дні учасники курсу МАПа-громад працювали з психологинею Марією Тракало.

          ― Марія старалася допомогти учасникам зрозуміти, що таке емоційний інтелект, що таке емоції, як зрозуміти себе та людей навколо. Було чимало практичних завдань і праці між учасниками. Ми маємо багато позитивних відгуків про ці заняття і дякуємо Марії, що допомогла створити спільноту студентів нашого курсу, ― додав отець Ростислав.

          Третій день учасники працювали з Романом Назаренком ― викладачем Українського Католицького Університету, Києво-Могилянської бізнес школи, Української Академії Лідерства.

          ― Роман упродовж дня допомагав побачити і зрозуміти реальність сучасного світу, в якому ми працюємо, душпастирюємо і живемо. А також ― побачити, що Євангеліє, добра новина Ісуса Христа є актуальною і в сучасних обставинах та для сучасних людей. Наш лектор поділився баченням сприйняття і розуміння того, наскільки нині світ потребує доброї новини Ісуса Христа, ― розповів отець Ростислав Пендюк.

          Четвертий день навчання був більше практичний і натхненним.

          ― Ми запросили представників бізнесу, громадського сектору і священників ― людей, які мають чималі досягнення, щоб вони поділилися досвідом втілення проєктів та ідей у непростих обставинах. Це був важливий день натхнення для учасників МАПа. Адже надалі наші студенти проходитимуть ще п’ять модулів, у межах яких пропрацьовуватимуть свої проєкти і представлятимуть їх на розгляд журі. Тож досвід і приклад успішних людей був дуже цінний. Ми маємо гарні відгуки, гарний настрій і, сподіваємося, що наступні модулі будуть не менш натхненними, а результати їхньої праці ― вагомими та цінними, ― підкреслив голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ.

          Нагадуємо, проєкт МАПа народився у Патріаршій комісії у справах молоді УГКЦ ще в 2016 році. Він був націлений допомагати священникам розвивати молодіжне душпастирство і пасторальне служіння. За цей час провели шість наборів. Навчання вже пройшли понад сто священників. Багато із них є відомими і мають дуже високі досягнення у своєму душпастирюванні.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Учасники проєкту #СпоЖити — семінаристи Братства святого Лонгіна — придбали автомобіль для військових
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"